Kako bi svim našim potencijalnim kupcima i onima koji to već jesu, približili Holandske brendove Zuiver i Dutchbone, čiji smo jedini dileri u Srbiji, odlučili smo da otpočnemo formu bloga. Na ovaj način upoznaćemo Vas sa inspiracijom kao i trendovima na osnovu kojih nastaje njihov nameštaj.

Caroline van Velze, umetnički direktor u Zuiveru, je osoba koja je zadužena za vizuelni identitet brenda. Ona pronalazi inspiraciju u različitim oblicima i formama koje su svuda oko nas ali uvek u saglasnosti i stalnom koraku sa postojećim svetskim trendovima enterijera.

Svake godine postoji centralni izvor inspiracije prilikom dizajniranja Zuiver kolekcije i taj veliki izvor inspiracije za 2019. godinu je priroda. Ovaj trend je nazvan Odraz prirode ili REFLECTING NATURE.

Odraz prirode
Odraz prirode ili “reflecting nature”

Boje

Kolekcija Odraz prirode znači odavanje počasti bojama i materijalima koji se nalaze u prirodi. Za 2019. Zuiver prihvata boje kao što su losos ružičasta, pustinjska žuta, srebrno siva, menta zelena, peščana bež i čisto svetlo plava boja mora ranog sunčanog jutra.

Materijali

MAterijali
Terazzo kamen

U 2019. videćemo mnogo terrazza, kompozitni materijal koji se obično koristi za podne i zidne tretmane, a sastoji se od komadića mermera, kvarca, granita, stakla, izliven cementnim vezivom. Tridesetih godina prošlog veka terrazzo je bio “mermer siromašnog čoveka”. U Zuiver kolekciji korišćen je u izradi Luigi bistro i side stola, a naziv Luigi je dobio po čoveku koji je došao u Holandiju tražeći bolji život i pokrenuo sopstveni biznis , koji je postao uspešan. Bio je veoma vešt u svom poslu i pravi majstor. Boje koje su odabrane za teraco stolove su inspirisane prirodom. Neokaljani karakter prirode ogleda se u nepravilnom obrascu i divnim varijacijama boja u samom materijalu.

Tekstura tkanine je još jedna zanimljiva tema za 2019.godinu. Inspiracija je bila kako mahovina raste na stenama. Ovo možete videti, na primer, u strukturi tkanine za jastuke Kylie i Cube. Ostale nove tkanine koje preovladavaju ove godine imaju grubu i tkanu teksturu. Ono što i dalje prati Zuiver trend su mekane i divne na dodir pliš tkanine, ali sa robusnijim izgledom.

Sa druge strane, možete videti širok spektar sjajnih površina u Zuiver kolekciji. Ništa nije tako fascinantno i očaravajuće kao Sunce što treperi na vodi, pa otuda i Blink tepih ima predivnu sjajnu teksturu završenu resama. A Shiny Liz bočni stočić je dizajniran kako bi bio i atraktivan i praktičan sa grubo kovanim metalnim okvirom.

Još jedna karakteristika koju ćete videti u Zuiver asortimanu je perforacija. Inspiracija su mrežne zavese koje su se morale držati zatvorene da bi se stvorilo lepo difuzno svetlo kada bi sunce zasijalo, a pritom u enterijeru se stvarala neobična igra svetlosti i senke. Ovakva igra pruža brojne mogućnosti, na primer obratite pažnju na Mai Zuiver lampu.

CLOSE

Kategorija

Add to cart